miercuri, 6 iunie 2012

IN MEMORIAM - RAY BRADBURY - 22 August 1920 - 5 Iunie 2012


































































Autorul atât de celebrului roman "Fahrenheit 451" a murit marți noaptea, la Los Angeles la vârsta de 91 de ani . Ray Bradbury a scris numeroase romane şi colecţii de nuvele SF şi horror.


Bradbury este cunoscut pentru romanele "The Martian Chronicles", "Dandelion Wine", "Something Wicked This Way Comes" şi "Fahrenheit 451".

Multe dintre romanele şi nuvelele sale au fost ecranizate, iar scriitorul a lucrat şi el la câteva scenarii, printre care şi "Moby Dick", versiunea din 1956.

Ray Bradbury spune în 2009 despre el că este un autor "hibrid". "Sunt îndrăgostit de filme şi de teatru, dar şi de librării".

În ciuda efectelor pe care le-a avut atacul cerebral suferit, scriitorul a continuat să scrie. Associated Press dezvăluie că Bradbury scria zilnic în subsolul său.

"A influenţat atât de mulţi artişti, scriitori, profesori şi oameni de ştiinţă şi este întotdeauna reconfortant să aud poveştile lor. Poveştile voastre.


Memoria lui va dăinui prin cărţile sale, film, televiziune şi teatru, dar mai important, în minţile şi inimile celor care l-au citit, pentru că  a-l citi înseamnă a-l cunoaşte. Era cel mai mare copil pe care îl ştiu.", a spus nepotul scriitorului despre el.


Bradbury a primit mai multe premii pentru activitatea sa, inclusiv un premiu Emmy, Medalia Naţională de Arte, şi o referire specială din partea Consiliului Pulitzer în 2007, "pentru cariera sa distinsă, prolifică, profundă şi influentă și pentru că este  un autor de neegalat de science fiction si fantasy." Scriitorilor de science-fiction şi Fantasy din America au fost onorați anual  cu premiul pentru scenariu, numit "Premiul Ray Bradbury."
Sursă:  http://www.huffingtonpost.com






































































MULȚUMESC   DOMNULE

     RAY  BRADBURY  !