vineri, 24 februarie 2012

CHRISTA KIEFFER - LA BELLE EPOQUE




Christa Kieffer s-a născut în 1949 la Tubingen, Germania.


A studiat intens în Europa înainte de a se muta în Statele Unite unde și-a continuat studiile la Art Center College of Design din Los Angeles.

După ce a câștigat premiul întâi la un concurs al Societății Americane a Ilustratorilor, Christa a primit o bursă pentru completarea studiilor cu un masterat în Arte Frumoase și a devenit profesoară la un liceu la o clasă specială de tineri foarte dotați în materie de talent pentru arte plastice.

După numeroase comisioane primite de la diferite companii (evident pentru lucrările sale) - incluzând companii ca Simon și Schuster, Caspari, Digitek Corporation, Royal Mail of England, etc., Christa s-a hotărât să se dedice picturii de șevalet.

Lucrările ei, având ca tematică ”La Belle Epoque” sunt caracterizate printr-o luminozitate și delicatețe care pot însemna melancolia acelor vremuri - este o exuberanță pe care doar ne-o închipuim că ar aparține acelor vremuri, nu-i așa ? Mă rog, este doar părerea mea de iubitoare de frumos și visătoare, nu este părerea unui specialist.

Christa călătorește deseori la Paris unde se plimbă pe marile bulevarde și fotografiază clădiri care vor apărea în viitoarele ei lucrări.

Mă-ntreb dacă și domnii au melancolii despre vremurile apuse...